mercoledì 23 dicembre 2009

Tradizioni popolari (veri Beni Culturali). Il menù del giorno di Natale e della vigilia.

Cuddu ca si mangiava ti Natali e ti la Vigilia.
(Fonte: LA VISAZZA, numero unico dell'associazione Presepe Vivente, dic.1992, a cura di Diego Moretto e Carmine Chiedi).

Lu giurnu ti la Visciglia:

Gnocchi cu lu baccalai
Baccalai cu lu sucu e baccalai rrustutu
Rapicauli a ssuffrittu - Caulifiuri fritti
Fungi amarieddi rrustuti e lampasciuni fritti
Cicora - finucchiu - lupini - mandarini - nuci - mennuli brustuliti - pettuli e e purcidduzzi cu lu cuettu ti li fichi.
Marvasia e primatiu.

Lu giurnu ti Natali:

Stacchioddi e pizzarieddi cu la carni ti lu puercu
Cicureddi a minestra e purpetti
Agnellu a llu furnu - capuzza - mmarrettu e sangunazzu
Cicora - finucchiu - lupini - mandarini - nuci - mennuli brustuliti - cartiddati cu lu meli - rosogliu e cafei.

Marvasia e primatiu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...